Guide: Lav dit eget alarmsystem med Homey – del 2

Opret flows til når alarmen udløses/stoppes

Så er vi endelig nået frem til det sjove! Nu skal den have fuld knald på lyseffekter, båthorn og kamp-robotstøvsugere!

Desværre skal vi også huske det kedelige… Hvordan får vi ryddet op efter os selv og sat det hele tilbage til normal? Jeg anbefaler, at når du tilføjer et ny effekt flow til når alarmen udløses, så laver du med det samme det modsatte flow, som aktiveres når alarmen stoppes, og indstiller tingene tilbage til normal tilstand.

Om du laver hver effekt i sit eget flow, eller samler det hele i ét kæmpe flow, bestemmer du selv. Jeg foretrækker at have effekterne i hvert sit for overskuelighedens skyld. Jeg organiserer i stedet flow i mapper.

Jeg vil her vise nogle eksempler på, hvordan jeg udfører nogle af de effekter, som jeg bruger.

Men først – Hvordan stopper jeg alarmen?
Du skal bare skifte status på alarmsystemet til disarmed, så stopper alarmen også. Det er det jeg gør længere oppe i artiklen i flow4 – Deaktiver alarm.

Når alarmen deaktiveres mens alarmen er udløst, så bliver det udløst en hændelse kaldet “The alarm is deactivated“. Den hændelse kan vi bruge, til at køre oprydning efter vores alarm effekter.
Når alarmen udløses så udløses der en hændelse der kaldes “The alarm is activated“, som vi bruger til at starte effekterne.

Eksempel på LIFX alarm blink

Åben LIFX app’en på din smartphone og aflæs hvad det højeste niveau hedder. I mit system hedder det Home. Det inkluderer alle rum i huset, haven, carport og endda husnummeret (ikke alle tingene er med på filmen). Så hvis vi udløser en effekt på Home, så gælder det samtlige nuværende og fremtidige LIFX lyskilder.

Læg mærke til at jeg tænder alt lys i Home, før jeg starter effekten, ellers sker der ikke noget.

Eksempel på Philips Hue alarm blink

Start med at åbne din Philips Hue app på din smartphone. I den laver du en ny zone, som inkluderer de rum, hvor du ønsker alarm effekten – det kan sagtens være alle rum i huset! Jeg har kaldt min scene for Alarm! Hele huset.

Opret 2 nye scener i den nye zone. I den ene scene er alle lyskilder sat til 100% lysstyrke og farve RØD, og i den anden scene er farven BLÅ. Jeg har kaldt mine scener for ALARM! FARVE 1 og ALARM! FARVE 2.

Opret en ny scene i samme zone. I den scene indstiller du alt lys til normal lysstyrke og farver. Jeg har kaldt scenen for Alle rum default.

Der skal bruges en counter, som sørger for at starte blinke effekten igen og igen, lige så længe som alarmen er udløst.

Eksempel på Nanoleaf alarm blink

Til Nanoleaf kan man downloade en effekt, som hedder alarm, og som gør præcist, hvad der er brug for. Så her er det bare at aktivere den effekt og skrue helt op for lysstyrken.

Eksempel på push besked, der fortæller hvad der er sket

Hvis du har en Android telefon, så kan jeg anbefale at kigge nærmere på app’en MacroDroid. Den bruger jeg til at fange push beskeden fra Homey, kigge på indholdet af beskeden, og står der “ALARM ALARM!”, så udfører den handlinger på min telefon, såsom at fjerne lydløs, ændre volumen på telefonen og afpiller en alarm mp3 fil.
Så undgår jeg at overse en alvorlig besked fra Homey.

Eksempel på alarm lyd via chromecast højtalere

Jeg har 6 stk. højtalere i huset med Google Home Assistenten indbygget i. De 6 højtalere har jeg samlet i en gruppe i Google Home app’en og kaldt gruppen for Alarmsystem.

Så er det bare at skrue helt op for volumen i gruppen og cast’e en mp3 fil med alarmlyd til gruppen. MEN jeg (og andre) oplever jævnligt, at Chromecast app’en i Homey har mistet forbindelsen til cast grupperne. Derfor genstarter jeg Chromecast app’en først og venter 10 sekunder før jeg cast’er lyden. Det ser man ikke på videoen.

Bemærk: Hvis du ikke kan finde System kortet, så skal du gå til …MoreSettings Experiments og aktivere Power User.

Mp3 filen kan du ikke uploade til Homey. Du er nødt til at have den liggende på en webserver enten lokalt eller på internettet. Jeg har valgt at ligge den på min lokale NAS server, så er jeg ikke afhængig af om internettet fungerer for at lyden kan afspilles.

Mp3 filen skal helst være lige så lang i minutter, som du vil have din alarmlyd til at kunne spille. Min mp3 er samme stykke lyd, som jeg har gentaget i 10 minutter. Jeg har set forsøg på at få Homey til at gentage en kort mp3 fil, og det har ikke fungeret så godt.
Du kan f.eks. bruge denne side, til at uploade din mp3 fil flere gange, og skabe én længere fil: https://audio-joiner.com/

Jeg har lagt en simpel alarmlyd til download her. Den er 10 minutter lang. Lad være med at caste den direkte fra homey.guide, så bliver din IP blokeret uden advarsel!

Den lyd som jeg bruger i min video, er sammensat af en sirenelyd, som jeg har fundet på YouTube og en speak lavet af Google.

Du kan bruge denne side til at lave YouTube video om til mp3: https://yt1s.com/youtube-to-mp3/en2
Speaken kan du lave her: https://cloud.google.com/text-to-speech
Brug et lydprogram til at optage lyden, mens du afspiller den.

Jeg har brugt WavePad by NCH Software, til at optage speak’en, lægge sirenelyd og speak sammen og til at gentage lyden indtil den er 10 minutter lang.

Hvorfor har jeg ikke lagt den lyd ud, som jeg selv bruger? Det er fordi, jeg gerne vil opfordre til, at man er lidt opfindsom og selv finder på en lyd og speak, hvis den almindelige alarmlyd ikke rækker.
Brug f.eks. Star Wars – The Imperial March (Darth Vader’s Theme) og i stedet for at køre rullegardinerne op, så kør dem ned, lås dørene, og skift alt lys til rødt. Eller lav en nedtælling og giv 60 sekunder til at komme ud af huset, før der sker en selvdestruktion.

Batteri-backup til alarmsystemet (Homey)

De fleste alarmsystemer (også det nu skrottet system fra Sikkerthjem), har eget batteri så de også fungerer under et strømsvigt. Det kan Homey også få! Læs UPS! BATTERI-BACKUP TIL HOMEY artiklen for mere information.

Har du allerede batteri-backup på Homey og dit netværk, så kan det være svært at finde ud af, om strømmen er gået i huset. Homey kører videre og det gør alt netværk og batteri enheder også, så alt ser umiddelbart normalt ud. Men der er en løsning på udfordringen her: OPDAG STRØMAFBRYDELSE

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *