Guide: Lav dit eget alarmsystem med Homey – del 2

Opret flows til når alarmen udløses/stoppes

Så er vi endelig nået frem til det sjove! Nu skal den have fuld knald på lyseffekter, båthorn og kamp-robotstøvsugere!

Desværre skal vi også huske det kedelige… Hvordan får vi ryddet op efter os selv og sat det hele tilbage til normal? Jeg anbefaler, at når du tilføjer et ny effekt flow til når alarmen udløses, så laver du med det samme det modsatte flow, som aktiveres når alarmen stoppes, og indstiller tingene tilbage til normal tilstand.

Om du laver hver effekt i sit eget flow, eller samler det hele i ét kæmpe flow, bestemmer du selv. Jeg foretrækker at have effekterne i hvert sit for overskuelighedens skyld. Jeg organiserer i stedet flow i mapper.

Jeg vil her vise nogle eksempler på, hvordan jeg udfører nogle af de effekter, som jeg bruger.

Men først – Hvordan stopper jeg alarmen?
Du skal bare skifte status på alarmsystemet til disarmed, så stopper alarmen også. Det er det jeg gør længere oppe i artiklen i flow4 – Deaktiver alarm.

Når alarmen deaktiveres mens alarmen er udløst, så bliver det udløst en hændelse kaldet “The alarm is deactivated“. Den hændelse kan vi bruge, til at køre oprydning efter vores alarm effekter.
Når alarmen udløses så udløses der en hændelse der kaldes “The alarm is activated“, som vi bruger til at starte effekterne.

Eksempel på LIFX alarm blink

Åben LIFX app’en på din smartphone og aflæs hvad det højeste niveau hedder. I mit system hedder det Home. Det inkluderer alle rum i huset, haven, carport og endda husnummeret (ikke alle tingene er med på filmen). Så hvis vi udløser en effekt på Home, så gælder det samtlige nuværende og fremtidige LIFX lyskilder.

Læg mærke til at jeg tænder alt lys i Home, før jeg starter effekten, ellers sker der ikke noget.

Eksempel på Philips Hue alarm blink

Start med at åbne din Philips Hue app på din smartphone. I den laver du en ny zone, som inkluderer de rum, hvor du ønsker alarm effekten – det kan sagtens være alle rum i huset! Jeg har kaldt min scene for Alarm! Hele huset.

Opret 2 nye scener i den nye zone. I den ene scene er alle lyskilder sat til 100% lysstyrke og farve RØD, og i den anden scene er farven BLÅ. Jeg har kaldt mine scener for ALARM! FARVE 1 og ALARM! FARVE 2.

Opret en ny scene i samme zone. I den scene indstiller du alt lys til normal lysstyrke og farver. Jeg har kaldt scenen for Alle rum default.

Der skal bruges en counter, som sørger for at starte blinke effekten igen og igen, lige så længe som alarmen er udløst.

Eksempel på Nanoleaf alarm blink

Til Nanoleaf kan man downloade en effekt, som hedder alarm, og som gør præcist, hvad der er brug for. Så her er det bare at aktivere den effekt og skrue helt op for lysstyrken.

Eksempel på push besked, der fortæller hvad der er sket

Hvis du har en Android telefon, så kan jeg anbefale at kigge nærmere på app’en MacroDroid. Den bruger jeg til at fange push beskeden fra Homey, kigge på indholdet af beskeden, og står der “ALARM ALARM!”, så udfører den handlinger på min telefon, såsom at fjerne lydløs, ændre volumen på telefonen og afpiller en alarm mp3 fil.
Så undgår jeg at overse en alvorlig besked fra Homey.

Eksempel på alarm lyd via chromecast højtalere

Jeg har 6 stk. højtalere i huset med Google Home Assistenten indbygget i. De 6 højtalere har jeg samlet i en gruppe i Google Home app’en og kaldt gruppen for Alarmsystem.

Så er det bare at skrue helt op for volumen i gruppen og cast’e en mp3 fil med alarmlyd til gruppen. MEN jeg (og andre) oplever jævnligt, at Chromecast app’en i Homey har mistet forbindelsen til cast grupperne. Derfor genstarter jeg Chromecast app’en først og venter 10 sekunder før jeg cast’er lyden. Det ser man ikke på videoen.

Bemærk: Hvis du ikke kan finde System kortet, så skal du gå til …MoreSettings Experiments og aktivere Power User.

Mp3 filen kan du ikke uploade til Homey. Du er nødt til at have den liggende på en webserver enten lokalt eller på internettet. Jeg har valgt at ligge den på min lokale NAS server, så er jeg ikke afhængig af om internettet fungerer for at lyden kan afspilles.

Mp3 filen skal helst være lige så lang i minutter, som du vil have din alarmlyd til at kunne spille. Min mp3 er samme stykke lyd, som jeg har gentaget i 10 minutter. Jeg har set forsøg på at få Homey til at gentage en kort mp3 fil, og det har ikke fungeret så godt.
Du kan f.eks. bruge denne side, til at uploade din mp3 fil flere gange, og skabe én længere fil: https://audio-joiner.com/

Jeg har lagt en simpel alarmlyd til download her. Den er 10 minutter lang. Lad være med at caste den direkte fra homey.guide, så bliver din IP blokeret uden advarsel!

Den lyd som jeg bruger i min video, er sammensat af en sirenelyd, som jeg har fundet på YouTube og en speak lavet af Google.

Du kan bruge denne side til at lave YouTube video om til mp3: https://yt1s.com/youtube-to-mp3/en2
Speaken kan du lave her: https://cloud.google.com/text-to-speech
Brug et lydprogram til at optage lyden, mens du afspiller den.

Jeg har brugt WavePad by NCH Software, til at optage speak’en, lægge sirenelyd og speak sammen og til at gentage lyden indtil den er 10 minutter lang.

Hvorfor har jeg ikke lagt den lyd ud, som jeg selv bruger? Det er fordi, jeg gerne vil opfordre til, at man er lidt opfindsom og selv finder på en lyd og speak, hvis den almindelige alarmlyd ikke rækker.
Brug f.eks. Star Wars – The Imperial March (Darth Vader’s Theme) og i stedet for at køre rullegardinerne op, så kør dem ned, lås dørene, og skift alt lys til rødt. Eller lav en nedtælling og giv 60 sekunder til at komme ud af huset, før der sker en selvdestruktion.

Batteri-backup til alarmsystemet (Homey)

De fleste alarmsystemer (også det nu skrottet system fra Sikkerthjem), har eget batteri så de også fungerer under et strømsvigt. Det kan Homey også få! Læs UPS! BATTERI-BACKUP TIL HOMEY artiklen for mere information.

Har du allerede batteri-backup på Homey og dit netværk, så kan det være svært at finde ud af, om strømmen er gået i huset. Homey kører videre og det gør alt netværk og batteri enheder også, så alt ser umiddelbart normalt ud. Men der er en løsning på udfordringen her: OPDAG STRØMAFBRYDELSE

10 thoughts on “Guide: Lav dit eget alarmsystem med Homey – del 2

 • Hej.
  Er lige begyndt at forstå dette Homey system – Anyway nu er jeg “Gammel” vagt og undre mig lidt. Alarmsystemet må efter loven i DK kun lyde 3 min. Det vil sige hvis en dør åbnes og den forbliver åben skal alarmen slukke efter 3 min. Hvis det er en rum sensor der aktiveres flere gange (Tyvene stadig er aktive) må alarmen naturligvis starte igen. Hvordan har du lige sat det op, vi kan jo ikke have at alarmen bliver ved med køre.

  • Hej John

   Velkommen til Homey verdenen, jeg håber at du bliver rigtig glad for og bidt af den, og tak for dit input til loven.

   Jeg er lidt tvivlende på, om den lov også gælder for hjemmelavet alarmsystemer i et privat hjem, hvor “sirenen” dels er indendørs og dels jo kan være hvad som helst, og ikke nødvendigvis lyden af en klassisk sirene.

   Men uanset hvad, så har jeg lavet dig et forslag til, hvordan du med et par ændringer, kan overholde den lov. Jeg bruger countdown app’en og har tilføjet et nyt kort i lyd effekt flow’et samt tilføjet 2 nye flows. De 2 flows holder øje med om der er fortsat er aktivitet, og hver gang nulstiller til nye 3 minutter, og sørger for at stoppe sirenen hvis der er gået 3 minutter uden ny aktivitet i alarmtilstanden.

   Alarm Timeout

   https://homey.guide/wp-content/uploads/2021/08/guide-alarmsystem-lyd-timeout.jpg

   • Tak for hjælpen – Vil straks gå igang med at teste – Mener nu også at naboer mm. godt kan bleve trætte hvis et alarmsystem fortsætter hele natten på grund af et insekt eller andet, Hvis du vidste hvor mange Alarmer jeg har kørt hvor der er en edderkop der hygger sig lige foran Pir (bevægelsessensor) så en timer er nødvendig efter min mening 🙂

 • Tak for en god side med alle de artikler tricks mm. om Homey det har jeg lært meget af og har nu bla. Et komplet alarm system kørene med mine egne justeringer

  Nu er mit Engelsk ikke så godt så jeg måtte af og til stille min Homey om til eng er der en årsag til du viser kortene på engelsk

  Mv Jesper

  • Hej Jesper

   Tak for de rosende ord, jeg bliver så glad, når mit arbejde kan hjælpe andre på vej.

   Den første grund til at billederne af flowene er på engelsk er, at der ikke var dansk sprog, da jeg begyndte med Homey, så min Homey står stadigvæk på engelsk og taler engelsk.

   Men hovedgrunden er, at der er mange fra de andre nordiske lande (især Sverige), som også besøger denne blog. Og jeg tænker, at når flowene er afbilledet på engelsk, så har de nemmere ved at oversætte det til deres sprog.

   Med venlig hilsen
   Brian

 • Hej Brian

  I din ene Heimdal artikel, nævner du at du bruger MacroDroid, for ikke at blive forstyrret med alle mere eller unødvendige meddelelser fra Homey. Du har opsat MacroDroid, så du kun får de der har ALARM!ALARM!. Dét virker som en rigtig god og smart løsning…
  Jeg kan bare ikke rigtig komme i gang med den opsætning. Jeg er lost ?

  Kan du måske lave en artikel, med den opsætning du har brugt?
  Det er jeg sikker på at mange af dine følgere vil være glad for…

  • Hej Danny

   Jeg tror ikke at jeg laver en guide til MacroDroid, jeg har kun brugt programmet én gang, så det er jeg ikke ekspert i 🙂

   Men her er et screenshot af min opsætning, så håber jeg at det kan hjælpe dig på vej.

 • Mega fed beskrivelse, og meget detaljeret. Samtidigt er den til at læse og forstå, uden at man behøver være alt for teknisk minded.

  Jeg har dog en ting, som jeg ikke kan greje hvordan du har fået til at virke.
  Når du bruger den MP3 fil på din NAS til at afspille alarmlyden, hvordan får du så den castet, uden google enhederne skal logge ind, for at kunne afspille den?

  • Hej Rene

   Jeg forstår ikke hvorfor Google enhederne skulle logge ind på noget?

   Mp3 filen ligger på en webserver på lokal netværket, som naturligvis ikke skal kræve et login. Den kan castes til Google enhederne uden yderligere.

   Du må gerne forklare det nærmere.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.