Fryser/køleskabs-alarm

Det er ikke alle frysere og køleskabe, som er født med en døralarm, der kan give dig en lyd-advarsel, hvis du har glemt at få lukket lågen helt.

Jeg har et par gange troet, at jeg havde fået lukket lågen til køleskabet og senere opdaget, at den står en lille-smule åben alligevel.
Derfor har jeg valgt at lave min egen døralarm, og vil i denne artikel beskrive hvordan jeg har gjort det.

Installering og montering af sensor

Jeg bruger en Aqara Door and Window sensor til dette projekt. Jeg har tilsluttet den direkte til Homey via ZigBee netværket og bruger således ikke en Aqara/Xiaomi bridge. Det er for øvrigt samme sensor, som jeg benytter på vinduer og døre, både til at slukke for varmen, når et vindue åbnes i rummet, og til alarmsystemet. Min kæreste mener, at denne sensor bør tilføjes til skalsikringen på alarmsystemet, for at stoppe mine nat-snack-ture?
Andre binære sensorer kan naturligvis også bruges.

Jeg bruger Aqara & Xiaomi ZigBee app’en til at kunne tilføje sensoren som en enhed i Homey.

Efter installationen af sensoren, så er det tid til at kigge på enheden i Homey, så du kan se hvornår enheden er registreret som åben og lukket.
Den ene del af sensoren skal du klistre fast på døren til køleskabet og den anden del lige overfor på selve køleskabet. Sørg for at de er placeret med en afstand, så sensoren melder “lukket” når køleskabet er lukket, og “åbent”, hvis døren til køleskabet er bare den mindste smule åben.

Og placer helst sensoren i bunden af køleskabet, hvor den er ude af syne – så bliver der ikke problemer med andre beboere i husstanden, som går op i den slags ting ?

Flow’et

Jeg bruger 3 flows i alt til at lave overvågningen af døren og udløsningen af alarmen, hvis døren har været åben for længe – i dette tilfælde 240 sekunder (4 minutter).
Jeg har valgt, at der skal sendes en push besked til min mobiltelefon, når alarmen udløses. Du bestemmer naturligvis selv, om der skal ske noget andet hos dig.

Du skal have lavet en timer i CountDown app’en, før du begynder at lave de 3 flows.